Top 5

Kabels en stekkers

Om optimaal te kunnen genieten van uw zonnepanelen moeten deze goed zijn aangesloten. Kabels en stekkers die gebruikt worden om de zonne-energie naar de omvormer te brengen, zijn hiervoor speciaal ontworpen. Er worden alleen materialen gebruikt die bestand zijn tegen verschillende weertypes en ook nog UV bestendig zijn. Kabels kunt u lang buiten laten liggen zonder dat ze worden aangetast. Welke soort kabels u ook zoekt, u vindt het bij onze partners!

Installeren kabels zonnepanelen

Voordat u tot installatie overgaat is het belangrijk de doorsnee van de kabel goed te berekenen. Kabels voor zonnepanelen geven verliezen en dit moet zoveel mogelijk worden beperkt. Als u de juiste doorsnee kabel gebruikt beperkt u het verlies tot minder dan 1%. Veel gebruikte kabel diktes zijn 4mm² en 6mm². Welke kabel u het beste kunt gebruiken is afhankelijk van de kabelafstand en uw systeem. Heeft u hulp nodig? Wij geven u graag advies over de juiste kabel.

Veiligheid stekkers zonnepanelen

Als u zonnepanelen wilt gaan aansluiten is het verstandig de handleiding van uw omvormer door te lezen. Wanneer u op een onjuiste manier handelt kunnen er vlammen uit de installatie komen. Op de kabels van zonnepanelen staat vaak 600V tot 1000V. Deze voltage is veel hoger dan de 230V van normale wisselstroom. Stekkers van zonnepanelen moeten soms ook losgehaald worden. Wees ook hiermee altijd voorzichtig. Bestel al uw zonne-installatie benodigdheden makkelijk en snel online!

Terug naar overzicht