Top 5

Omvormers zonnepanelen

Omdat al onze apparaten op wisselstroom werken moet de energie van zonnepanelen worden omgezet hierna. Zonnepanelen wekken namelijk geen wisselstroom op maar gelijkstroom. Via de meterkast komt de wisselstroom aan bij het stroomnet. Er zijn verschillende soorten omvormers voor zonnepanelen verkrijgbaar. U kunt omvormers grofweg indelen in 3 categorieën.

  • Groep 1: String-omvormer
  • Groep 2: Omvormers met optimizers
  • Groep 3: Micro omvormers

Welke omvormer u het beste kunt aanschaffen is onder meer afhankelijk van de investering die u wilt doen en de levensduur die u verwacht.

Technische ontwikkelingen omvormers zonnepanelen

Omvormers zijn vaak niet geheel geruisloos. Sommige merken pretenderen echter dat zij omvormers voor zonnepanelen hebben ontwikkeld die beslist geen geluid maken. U kunt uw zonnepanelen ook monitoren. U kunt uw omvormer uitlezen op verschillende manieren. Via bluetooth, Ethernet, Wifi, USB en een ingebouwde webserver. Niet alle modellen omvormers beschikken over deze functies.

Kopen en advies

Wilt u graag een omvormer aanschaffen? U kunt via onze website verschillende omvormers bekijken en bestellen. Advies nodig? Vul het contactformulier in en wij zullen contact met u opnemen.

Terug naar overzicht