Top 5

Voordelen zonne-energie

Het gebruik van zonne-energie heeft een hoop voordelen. Steeds meer mensen investeren daarom ook in zonnepanelen. Soms krijgt u zelfs van de overheid een subsidie. Het aanschaffen van zonnepanelen wordt dan voor u goedkoper. De belangrijkste voordelen van zonne energie kunt u hieronder lezen:

  • De kosten van elektriciteit nemen op lange termijn af;
  • Zonne-installaties gaan vaak levenslang mee. Zonne-installaties vragen ook bijna geen onderhoud;
  • Zonne-energie behoort tot de groene stroom. Een zonne-installatie beperkt uw uitstoot van CO2.

Naast deze voordelen zijn er ook nog andere voordelen te bedenken. Wekt u meer energie op dan dat u nodig heeft? Dan kunt u dit in sommige landen en gebieden terug verkopen aan een energieleverancier. U verdient zo ook nog geld met uw zonne-installatie!

Wegen de voordelen van zonne energie op tegen de nadelen?

Eigenlijk kent zonne-energie geen nadelen. Deze energie is zowel goed voor u als voor de natuur. Toch vinden sommige mensen de aanschafprijs van een zonne-installatie een nadeel. Als u niet in aanmerking komt voor een subsidie kan een installatie duur uitvallen. U kunt echter zelf of door een professional de terugverdientijd laten berekenen. Zo weet u precies of een zonne-installatie voor u interessant is. Sommige mensen vinden het uiterlijk van zonnepanelen een nadeel en zien daarom van de aanschaf af. Zonne-installaties krijgen een steeds onopvallender uiterlijk. Het is al mogelijk om een dak te voorzien van zonnepanelen zonder dat dit echt te zien is. Door het toepassen van de laatste technieken worden de zonne-installaties technische steeds beter. De voordelen van zonne-energie wegen daarom zwaarder dan de nadelen.

Advies op maat

Wilt u graag meer informatie over de toepassing van zonne-energie en zonnepanelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u voorzien van een uitgebreid advies!

Terug naar overzicht