Top 5

Gegarandeerd rendement met zonnepanelen

Met zonnepanelen voorziet u in uw eigen stroomproductie. Bovendien levert de investering in zonnepanelen u een rendement op van wel 12% per jaar! Er is geen andere spaarvorm in Nederland of België die dit rendement kan garanderen.

Een investering in zonnepanelen is de meest veilige investering die u kunt doen met uw geld. Immers het enige wat u nodig heeft voor het behalen van uw rendement is de zon die iedere dag weer opkomt…..

Waarom zonnepanelen als particulier?

Wilt u niet meer afhankelijk zijn van uw energieleverancier? Wilt u een hoger rendement gaan behalen met uw spaargeld, of wilt u nu al een voorziening gaan treffen, zodat u straks wanneer u gestopt bent met werken lagere maandlasten heeft? Dan is een zonnepaneleninstallatie interessant voor u.

Advies over zonnepanelen voor particulieren

Natuurlijk hoort bij een goed advies een goede voorbereiding. Installateurs nemen dan ook uitvoerig de tijd om samen met u een schouwing te doen van uw eigen woning. Tijdens deze schouwing kijkt een adviseur naar de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning of garagedak.

  • Is de ligging t.o.v. de zon wel voldoende?
  • Is de dakconstructie bouwkundig gezien in orde?
  • Is de aanwezige elektrische installatie voldoende voorbereid om zonnepanelen te plaatsen?

Dit soort vragen en meer worden beantwoord wanneer u zonnepanelen laat plaatsen. Er wordt een berekening gemaakt waarin alle bevindingen zijn verwerkt.

BTW op zonnepanelen

Als eigenaar van zonnepanelen hebt u het recht om de BTW die u heeft betaald op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terug te krijgen. Deze regeling is geldig voor zogenaamde kleinverbruikers (elektriciteitsaansluitingen met een aansluitwaarde van minder dan 3 x 80A). In Nederland voldoen alle particulieren aan deze eis. Als u als particulier met zonnepanelen energie teruggeeft aan uw netwerk, dan bent u volgens de Belastingdienst ondernemer. Staatssecretaris Weekers van Financiën stelde dat mensen die via zonnepanelen energie pwerkken en tegen betaling terugleveren aan de energieleverancier, aangemerkt worden als ondernemer voor de BTW. Over het algemeen geldt dat u als particuliere eigenaar van zonnepanelen onder de klein-ondernemersregeling valt en alleen belasting hoeft te betalen over de teruggeleverde stroom als het BTW-bedrag hoger is dan € 1.345,-.

Terug naar overzicht